بلح الشام


بلح الشام

المقادير
كوب ماء
ربع كوب زيت
كوب دقيق( يمكن زيادة الدقيق حسب نوعه والشرح في الاسفل)
ثلاث بيضات
فانيليا

الشربات ( القطر )

كوب ماء
2 كوب سكر
فانيليا
عصير ليمونة

الطريقة

اولا الشربات

نضع السكر والماء على النار ونقلبهم لغاية الشربات ما يغلى
ثم نضيف الفانيليا وعصير الليمون ونقلبهم مرة أخرة
نترك الشربات على النار حوالى من 5 الى 10 دقائق لتمام النضج ( يعقد ) ونوصل للسمك المطلوب


ثانيا بلح الشام

نضع الزيت والماء على النار ليغلى ثم نضيف كوب الدقيق مرة واحدة ونقلبهم بملعقة خشب ( ممكن زيادة قلييييل من الدقيق لوكان الخليط سائل وهذا يتوقف على نوع الدقيق اللى عندك )

نتركها لتبرد ( اذا كان ما عندك وقت ممكن تضعيها فى الماكينة وتشغليها على سرعة وسط الى ان تبرد )

بعد ان تبرد العجينة تماما نضيف البيض حبة حبة والفانيليا 

( كل هذا والماكينة شغالة )
ونستمر فى الخفق حتى يخلط البيض تماما

نضعها فى القمع الخاص بذلك


ونقليها فى زيت غزير ودرجة حرارته دافئة اقرب انه يكون بارد وعند قلى المرة اللى بعدها نشيل الزيت من على النار ليبرد مرة أخرى ( ليعطيك القرمشة المطلوبة )


 

 نشيله من الزيت ونضعه على ورق ماص لبضع دقائق ثم نضعها فى الشربات الثقيل البارد ونغطسها و نشيلها منه ثم نضعها فى مصفاه قليلا ثم نضعها فى طبق التقديم
 

بلح الشام


بلح الشام

المقادير
كوب ماء
ربع كوب زيت
كوب دقيق( يمكن زيادة الدقيق حسب نوعه والشرح في الاسفل)
ثلاث بيضات
فانيليا

الشربات ( القطر )

كوب ماء
2 كوب سكر
فانيليا
عصير ليمونة

الطريقة

اولا الشربات

نضع السكر والماء على النار ونقلبهم لغاية الشربات ما يغلى
ثم نضيف الفانيليا وعصير الليمون ونقلبهم مرة أخرة
نترك الشربات على النار حوالى من 5 الى 10 دقائق لتمام النضج ( يعقد ) ونوصل للسمك المطلوب


ثانيا بلح الشام

نضع الزيت والماء على النار ليغلى ثم نضيف كوب الدقيق مرة واحدة ونقلبهم بملعقة خشب ( ممكن زيادة قلييييل من الدقيق لوكان الخليط سائل وهذا يتوقف على نوع الدقيق اللى عندك )

نتركها لتبرد ( اذا كان ما عندك وقت ممكن تضعيها فى الماكينة وتشغليها على سرعة وسط الى ان تبرد )

بعد ان تبرد العجينة تماما نضيف البيض حبة حبة والفانيليا 

( كل هذا والماكينة شغالة )
ونستمر فى الخفق حتى يخلط البيض تماما

نضعها فى القمع الخاص بذلك


ونقليها فى زيت غزير ودرجة حرارته دافئة اقرب انه يكون بارد وعند قلى المرة اللى بعدها نشيل الزيت من على النار ليبرد مرة أخرى ( ليعطيك القرمشة المطلوبة )


 

 نشيله من الزيت ونضعه على ورق ماص لبضع دقائق ثم نضعها فى الشربات الثقيل البارد ونغطسها و نشيلها منه ثم نضعها فى مصفاه قليلا ثم نضعها فى طبق التقديم