بسكويت العيد


المكونات
1 كيلو دقيق - 300 جرام سكر بودرة - 1/2 كيلو ذبدة-1 م صغيرة فانيليا - 2 م صغيرة نشادر-3 بيضات -1 م كبيرة بيكنج بودر - 2 م ك لبن حليب(اختياري)- للنكهات(2 معلقة كبيرة جوزهند او 1 م كبيرة بشر برتقال )



الطريقة

نخفق الزبدة مع السكر لمدة 10 دقائق 








حتي تصبح كريمة هشه وبيضاء اللون كما بالصورة














ثم يضاف البيض 
واحدة واحدة مع الخفق بالمضرب او العجان مع اضافة الفانيليا






ثم نضيف الدقيق
 ونضع مع الدقيق النشادر والبيكنج بورد وننخلهم علي خليط الزبدة 
وهنا ممكن 
نغير النكهات علي حسب الرغبة بمعني 

لو ضيفنا معلقة كبيرة بشر برتقال ياخد نكهة برتقال 

او نضيف 2 م ك جوزهند او بدون اي نكهات علي حسب الرغبة





ونجمع العجينة باليد او بمعلقة كبيرة












وده بيكون شكل 
العجينة وطبعا ممكن نشكلها بكيس حلواني او ماكينة بسكوت قديمة او حديثة علي حسب الرغبة








وده شكل ماكينة البسكوت القديمة الاصلية
الله عليها














وبعد تشكيل البسكويت ورصه في صاج او صينية

طريقة التسوية

نسخن الفرن علي 180 درجة ويسوي البسكويت
من 7 ل10 دقايق او حتي يصبح ذهبي اللون و طبعا البسكويت لا يحتاج لتخمر نسويه فورا



وده بسكويت بالبرتقال



وده بسكويت بجوز الهند بالف هنا وكل عام وانتم طيبين





منقول من مطبخ فريده 

بسكويت العيد


المكونات
1 كيلو دقيق - 300 جرام سكر بودرة - 1/2 كيلو ذبدة-1 م صغيرة فانيليا - 2 م صغيرة نشادر-3 بيضات -1 م كبيرة بيكنج بودر - 2 م ك لبن حليب(اختياري)- للنكهات(2 معلقة كبيرة جوزهند او 1 م كبيرة بشر برتقال )



الطريقة

نخفق الزبدة مع السكر لمدة 10 دقائق 








حتي تصبح كريمة هشه وبيضاء اللون كما بالصورة














ثم يضاف البيض 
واحدة واحدة مع الخفق بالمضرب او العجان مع اضافة الفانيليا






ثم نضيف الدقيق
 ونضع مع الدقيق النشادر والبيكنج بورد وننخلهم علي خليط الزبدة 
وهنا ممكن 
نغير النكهات علي حسب الرغبة بمعني 

لو ضيفنا معلقة كبيرة بشر برتقال ياخد نكهة برتقال 

او نضيف 2 م ك جوزهند او بدون اي نكهات علي حسب الرغبة





ونجمع العجينة باليد او بمعلقة كبيرة












وده بيكون شكل 
العجينة وطبعا ممكن نشكلها بكيس حلواني او ماكينة بسكوت قديمة او حديثة علي حسب الرغبة








وده شكل ماكينة البسكوت القديمة الاصلية
الله عليها














وبعد تشكيل البسكويت ورصه في صاج او صينية

طريقة التسوية

نسخن الفرن علي 180 درجة ويسوي البسكويت
من 7 ل10 دقايق او حتي يصبح ذهبي اللون و طبعا البسكويت لا يحتاج لتخمر نسويه فورا



وده بسكويت بالبرتقال



وده بسكويت بجوز الهند بالف هنا وكل عام وانتم طيبين





منقول من مطبخ فريده