سندوتش الدجاج بالشمر

المقادير
جبنة موزاريلا أو بارميزان

,1.25 كوب شمر مجفف
,2 ملعقة كبيرةزيت زيتون 
,2 ملعقة كبيرةفلفل أحمر مقطع شرائح ناعمة, حبة دجاج صدور
,8 شريحةخبز عربي 
, حسب الرغبةملح
طريقة التحضير


- نحمي الفرن بشكل جيد وعلى حرارة مرتفعة
- نحمي الزيت بقدرٍ على النار، ونضيف إليه الفلفل الأحمر

- نرش الشمر على الفلفل ونقلبه بالزيت لمدة 5 دقائق

- نضع الفلفل في طبقٍ جانبي

- نضع صدور الدجاج ونضيف الملح إليه، وفي نفس القدر الذي طهونا به الفلفل الأحمر

- نقلب الدجاج بالزيت حتى يصبح لونه ذهبياً

- نحضر الخبز العربي ونقطعه إلى أربع أرباع

- ندهن الخبز بزيت الزيتون

- نوزع قطع الدجاج على الخبز بالشكل الذي نريده وبالعدد الذي تحبيه

- نضع الفلفل الأحمر المقلى بالزيت مع الشمر فوق صدور الدجاج

- نرش الجبن على الدجاج والفلفل


- ندخلهم الفرن لمدة ربع ساعة أو 10 دقائق حتى تذوب الجبنة

ويقدم هذا الطبق ساخناً


الحواوشى الاسكندرانى

اولا العجينة:


نصف كيلو دقيق - 1 كوب زبادى - نصف معلقه ملح ونصف معلقه سكر - معلقه صغيره خميره فوريه
كوب الاربع ماء مع 2 معلقه زيت
تعجن المكونات مع بعضها جيدا حتى نحصل على قوام مناسب للعجينه ثم نتركها لتخمر ثم نقطعها حسب الطلب والمكونات دى تعمل حوالى 5 سندوتش ثم تفرد العجينه فى حجم رغيف العيش العادى

مكونات اللحمه


1 كيلو لحم بقرى مفروم وعليه 100 جرام من الليه الضانى
2 بصله مبشوره 2 طماطم مقطعه قطع صغيره
1 كوب بقدونس وكزبره خضراء مفرومه
1 بلح جوزه الطيب مبشوره ملح وفلفل اسود
2 فلفل حامى حسب الرغبه مع معلقه صغيره شطه بودره
بنحط كل المكونات دى على بعضها ونقلبها كويس مع اللحمه وبعد كده بنجيب العجينه اللى فردناها ونحط اللحمه عليها بشكل دائرى ونحط راق تانى من العجينه على اللحمه
وتقفل من الاجناب ثم تدخل الفرن وبالهنا والشفا

طريقه عمل سندوتش دجاج ماك دونلدز

المقادير
صدوردجاج فيلية
خبز برجر بالسمسم
مقدارمن الخس
طماطم شرائح
مايونيز
نصف كوب ماء
ربع كوب زيت نباتى
ملعقة طعام جبنه بارميزان مبشورة جيدا
مكعب مرقة دجاج ماجى
ملعقة صغيرة ملح
ملعقةصغيرة عصيرليمون
ربع ملعقة بصل بوردة
ثمن ملعقة صغيرة فلفل
ثمن ملعقة صغيرة بابريكا

طريقة التحضير

1- نخلط جميع المقادير وننقع الدجاج
مع عمل شقوق بالشوكة فى صدور الدجاج حتى
يتشرب الخليط جيدا ثم نضعه عدة ساعات بالثلاجة2- نحضر الشواية اوشوابة المطبخ ونحمص الخبز قليلا ثم نضع الدجاج
وتتركه لمدة من 5الى 8 دقائق
مع التقليب مرة واحدةالى ان ينضج تماما3- نحضر الخبز وعليه ملعقة طعام مايونيز ثم الخس
المقطع صغير وشرائح الطماطم الرفيعة
وعليها الدجاج
ويقدم بالهناء والشفاء

سندوتشات لحم كودو


انا قولت النهارده نمشيها حاجه مفيده وخفيفه وكمان الكل بيحبها

ولو هنخرج يا بنات هناخدها معنا علشان مش نشترى اكل من برا

والكلام ده لناس الى بتاكل من برا البيت وهى عارفه نفسها

يلا بينا نشوف المقادير والطريقه

المقادير

شرائح فيليه لحم -شرائح بصل - شرائح فلفل اخضر بارد - ملعقة كبيره زبادي - ملعقه صغيره صويا صوص -

ملعقه صغيره خردل -ملعقه كبيره خل - وشوي شطه - ملح وشوي بهارات وشوي كمون وفلفل اسود وماجي ابيض



الطريقه


نحمس البصل في زيت لين يتغير لونه بعدين نضيف عليه اللحمه ونقلبها لين يتغير لونها ونظيف التوابل

والبهارات ونقلبها ونتركها لين يصير لها مرق زي كذا


في المرحله دى نحط عليه كوبايه ميه ونغطيه لحد ما تنشف الميه وتنضج اللحمه


اذا نشفت الميه ونضج اللحم نضيف الفلفل الاخضر ونقلب شويه وبكذا نكون خلصنا

باقي مرحله الحشو



هنا مرحلة الحشو المطلوب


عيش فينو ولازم يكون طازج - شرائح طماطم - شرائح خس - جبن شرائح - اللحمه

وبالف هنا وشفا عليكم

سندوتشات شهيه وسريعه

















ساندوتش كباب بالصور


 
المقادير:
3 كاسات طحين
3ملاعق صغيره خميره فوريه
2 ملعقتين كبيرتين سكر
كاس أو اكثر ماء
ملعقه صغيره ملح

 
 

 طريقة عمل العجينه :



نخلط جميع المقااادير إلى أن تصبح لدينا عجينة متماسكه ...
وبعد ذلك نتركها لتتخمر ... >> ياعيني ع شكلها

وبعد ذالك : والان نقوم بتقسيم العجينه الى 8 كرات ونقوم بفردها بشكل قرص




ونقوم بخبزها على تاوه او مقلى تيفال او صاج وهنا قلبت وستلاحظين انها ستنتفخ
  يمه ع طعمها عذااب وخاصه لما افتحها ويطلع البخاررر الحراره هههه

ا
 والان نقوم بحشو الخبز
نضع الكباب والبطاطس المقلي والخضار
وصلصه: وهي عباره عن ملعقتين مايونيز وملعقتين روب وفص صغير ثوم..


 
ثم نلفه وهذا هو شكلة النهائي..
 

شاورما الدجاج لفرووحه الامارات












 


















سندوتش الدجاج بالشمر

المقادير
جبنة موزاريلا أو بارميزان

,1.25 كوب شمر مجفف
,2 ملعقة كبيرةزيت زيتون 
,2 ملعقة كبيرةفلفل أحمر مقطع شرائح ناعمة, حبة دجاج صدور
,8 شريحةخبز عربي 
, حسب الرغبةملح
طريقة التحضير


- نحمي الفرن بشكل جيد وعلى حرارة مرتفعة
- نحمي الزيت بقدرٍ على النار، ونضيف إليه الفلفل الأحمر

- نرش الشمر على الفلفل ونقلبه بالزيت لمدة 5 دقائق

- نضع الفلفل في طبقٍ جانبي

- نضع صدور الدجاج ونضيف الملح إليه، وفي نفس القدر الذي طهونا به الفلفل الأحمر

- نقلب الدجاج بالزيت حتى يصبح لونه ذهبياً

- نحضر الخبز العربي ونقطعه إلى أربع أرباع

- ندهن الخبز بزيت الزيتون

- نوزع قطع الدجاج على الخبز بالشكل الذي نريده وبالعدد الذي تحبيه

- نضع الفلفل الأحمر المقلى بالزيت مع الشمر فوق صدور الدجاج

- نرش الجبن على الدجاج والفلفل


- ندخلهم الفرن لمدة ربع ساعة أو 10 دقائق حتى تذوب الجبنة

ويقدم هذا الطبق ساخناً


الحواوشى الاسكندرانى

اولا العجينة:


نصف كيلو دقيق - 1 كوب زبادى - نصف معلقه ملح ونصف معلقه سكر - معلقه صغيره خميره فوريه
كوب الاربع ماء مع 2 معلقه زيت
تعجن المكونات مع بعضها جيدا حتى نحصل على قوام مناسب للعجينه ثم نتركها لتخمر ثم نقطعها حسب الطلب والمكونات دى تعمل حوالى 5 سندوتش ثم تفرد العجينه فى حجم رغيف العيش العادى

مكونات اللحمه


1 كيلو لحم بقرى مفروم وعليه 100 جرام من الليه الضانى
2 بصله مبشوره 2 طماطم مقطعه قطع صغيره
1 كوب بقدونس وكزبره خضراء مفرومه
1 بلح جوزه الطيب مبشوره ملح وفلفل اسود
2 فلفل حامى حسب الرغبه مع معلقه صغيره شطه بودره
بنحط كل المكونات دى على بعضها ونقلبها كويس مع اللحمه وبعد كده بنجيب العجينه اللى فردناها ونحط اللحمه عليها بشكل دائرى ونحط راق تانى من العجينه على اللحمه
وتقفل من الاجناب ثم تدخل الفرن وبالهنا والشفا

طريقه عمل سندوتش دجاج ماك دونلدز

المقادير
صدوردجاج فيلية
خبز برجر بالسمسم
مقدارمن الخس
طماطم شرائح
مايونيز
نصف كوب ماء
ربع كوب زيت نباتى
ملعقة طعام جبنه بارميزان مبشورة جيدا
مكعب مرقة دجاج ماجى
ملعقة صغيرة ملح
ملعقةصغيرة عصيرليمون
ربع ملعقة بصل بوردة
ثمن ملعقة صغيرة فلفل
ثمن ملعقة صغيرة بابريكا

طريقة التحضير

1- نخلط جميع المقادير وننقع الدجاج
مع عمل شقوق بالشوكة فى صدور الدجاج حتى
يتشرب الخليط جيدا ثم نضعه عدة ساعات بالثلاجة2- نحضر الشواية اوشوابة المطبخ ونحمص الخبز قليلا ثم نضع الدجاج
وتتركه لمدة من 5الى 8 دقائق
مع التقليب مرة واحدةالى ان ينضج تماما3- نحضر الخبز وعليه ملعقة طعام مايونيز ثم الخس
المقطع صغير وشرائح الطماطم الرفيعة
وعليها الدجاج
ويقدم بالهناء والشفاء

سندوتشات لحم كودو


انا قولت النهارده نمشيها حاجه مفيده وخفيفه وكمان الكل بيحبها

ولو هنخرج يا بنات هناخدها معنا علشان مش نشترى اكل من برا

والكلام ده لناس الى بتاكل من برا البيت وهى عارفه نفسها

يلا بينا نشوف المقادير والطريقه

المقادير

شرائح فيليه لحم -شرائح بصل - شرائح فلفل اخضر بارد - ملعقة كبيره زبادي - ملعقه صغيره صويا صوص -

ملعقه صغيره خردل -ملعقه كبيره خل - وشوي شطه - ملح وشوي بهارات وشوي كمون وفلفل اسود وماجي ابيض



الطريقه


نحمس البصل في زيت لين يتغير لونه بعدين نضيف عليه اللحمه ونقلبها لين يتغير لونها ونظيف التوابل

والبهارات ونقلبها ونتركها لين يصير لها مرق زي كذا


في المرحله دى نحط عليه كوبايه ميه ونغطيه لحد ما تنشف الميه وتنضج اللحمه


اذا نشفت الميه ونضج اللحم نضيف الفلفل الاخضر ونقلب شويه وبكذا نكون خلصنا

باقي مرحله الحشو



هنا مرحلة الحشو المطلوب


عيش فينو ولازم يكون طازج - شرائح طماطم - شرائح خس - جبن شرائح - اللحمه

وبالف هنا وشفا عليكم

سندوتشات شهيه وسريعه

















ساندوتش كباب بالصور


 
المقادير:
3 كاسات طحين
3ملاعق صغيره خميره فوريه
2 ملعقتين كبيرتين سكر
كاس أو اكثر ماء
ملعقه صغيره ملح

 
 

 طريقة عمل العجينه :



نخلط جميع المقااادير إلى أن تصبح لدينا عجينة متماسكه ...
وبعد ذلك نتركها لتتخمر ... >> ياعيني ع شكلها

وبعد ذالك : والان نقوم بتقسيم العجينه الى 8 كرات ونقوم بفردها بشكل قرص




ونقوم بخبزها على تاوه او مقلى تيفال او صاج وهنا قلبت وستلاحظين انها ستنتفخ
  يمه ع طعمها عذااب وخاصه لما افتحها ويطلع البخاررر الحراره هههه

ا
 والان نقوم بحشو الخبز
نضع الكباب والبطاطس المقلي والخضار
وصلصه: وهي عباره عن ملعقتين مايونيز وملعقتين روب وفص صغير ثوم..


 
ثم نلفه وهذا هو شكلة النهائي..
 

شاورما الدجاج لفرووحه الامارات