طريقه عمل مخلل الليمون بالعصفر على الطريقة المصرية بالصور



المقادير متبوعه بالصور
اولا هانحتاج ليمون اخضر وليس اصفر مسلوق
وهذه صورته بعد ماسلقته وشقيته بالسكين م الوسط عشان الحشو


فلفل اخضر حار مغسول وشقيته بالسكين من اعلي


نحتاج كمان عصفر وده شكله



قرنفل


جزر مبشور وضيفت عليه العصفر والقرنفل وكمية من الملح وعصرت عليه ليمون 
وكلها كميات تقريبيه يعني بالنظر
وده شكل الخليط شكله لذيذ


الطريقة
نحشي الليمون من الداخل بحشو الجزر السابق
مثل كده


ثم نضع ف البرطمان طبقة ليمون بعد ماحشيناه ثم طبقة فلفل حار
وهكذا حتي تنتهي الكمية
ثم نغمر الليمون بالماء وندوق الملح نشوفه مظبوط ولا لا ثم نضع ع الوجه قشر الليمون المعصور
حفاظا علي الوجه من التعفن




ثم نغلقه بإحكام ونتركه حوالي اسبوع
ووقتها تذوقي احلي ليمون مخلل
ومن عملي له المتكرر يعني هو موجود علي مائدتي بصفه يوميه
لاحظت الآتي 
اولا حشو الليمون من الداخل بالجزر يمنع عنه المرارة لان الجزر يمتص المرارة
ثانيا الحشو فيه ملح مما يساعد علي تخليله بسرعه
ثالثا وجود الفلفل الحار يعطي لليمون بعض من الحرقان وهو سر لذته


وهنا قدمته مع المسقعه لذيذة جدا مع الليمون والخبز العربي




طريقه عمل مخلل الليمون بالعصفر على الطريقة المصرية بالصور



المقادير متبوعه بالصور
اولا هانحتاج ليمون اخضر وليس اصفر مسلوق
وهذه صورته بعد ماسلقته وشقيته بالسكين م الوسط عشان الحشو


فلفل اخضر حار مغسول وشقيته بالسكين من اعلي


نحتاج كمان عصفر وده شكله



قرنفل


جزر مبشور وضيفت عليه العصفر والقرنفل وكمية من الملح وعصرت عليه ليمون 
وكلها كميات تقريبيه يعني بالنظر
وده شكل الخليط شكله لذيذ


الطريقة
نحشي الليمون من الداخل بحشو الجزر السابق
مثل كده


ثم نضع ف البرطمان طبقة ليمون بعد ماحشيناه ثم طبقة فلفل حار
وهكذا حتي تنتهي الكمية
ثم نغمر الليمون بالماء وندوق الملح نشوفه مظبوط ولا لا ثم نضع ع الوجه قشر الليمون المعصور
حفاظا علي الوجه من التعفن




ثم نغلقه بإحكام ونتركه حوالي اسبوع
ووقتها تذوقي احلي ليمون مخلل
ومن عملي له المتكرر يعني هو موجود علي مائدتي بصفه يوميه
لاحظت الآتي 
اولا حشو الليمون من الداخل بالجزر يمنع عنه المرارة لان الجزر يمتص المرارة
ثانيا الحشو فيه ملح مما يساعد علي تخليله بسرعه
ثالثا وجود الفلفل الحار يعطي لليمون بعض من الحرقان وهو سر لذته


وهنا قدمته مع المسقعه لذيذة جدا مع الليمون والخبز العربي