كيك رقائق الشيكولا :
المكونات :
1كوب زبده بارده
1 كوب لبن رايب
1 كوب سكر بني
3/4 معلقه صغيره ملح
4 حبة بيض
2 معلقه صغيره فانيليا
1/2 كوب سكر ابيض
2 كوب و 3/4 كوب دقيق
1 ملعقه صغيره بيكنج صودا
1 كوب ونصف رقائق شيكولا
طريقة التحضير :
1/ اخلطي الزبده البارده مع السكر
2/ ضيفي السكر البني والملح والبيض والفانيليا
3/ امزجي الخليط جيدا حتي يتجانس
4/ ضيفي السكر الابيض مع التقليب
5/ ضيفي الدقيق والبيكنج صودا ورقائق الشيكولا واخلطي جيدا مع ملاحظة وجود قطع من الزبده في الخليط وده سر نجاح الكيك .
6/ صبي خليط الكيك في القالب المدهون بالزبده ومرشوش بالدقيق
7/ تخبز في فرن متوسط الحراره لمدة 60 دقيقه .
ماتنسوش رشة سكر بوده علي الوجه بعد جروجها من الفرن .