شوربه فواكه البحر

شوربة فواكة البحر يمكن تنفيذها باكثر من طريقة 

مقادير شوربة فواكة البحر
الكمية على حسب افراد الاسرة ونصيحة ابداى دائما عند التجربة
باقل كمية ممكنة وعندما تتمكنى من طريقتك فى تنفيذ الطبق
كررى التجربة فى كمية اكبر تناسب عائلتك او ضيوفك

المكونات 

- نص كيلو سمك مقطع لمكعبات وبدون جلد او شوك طبعا

- نص كيلو جمبرى مقشر ومسلوق فى ماء لمدة 10 دقائق واسكبى ماء السلق

- نص كيلو قواقع او جندوفلى او بكلويز حسب الاسم فى بلدك

- كابوريا حبة واحدة او اكثر حسب رغبتك

- كاليمارى او سبيط يقطع حلقات مثل البصل الحلقات

- نصف راس ثوم مفروم ناعم

- نص كيلو طماطم معصورة ومصفاة من القشر والبذور

- زيت زيتون وزبدة

- ملح وفلفل اسود وقليل جدا من الكمون المطحون طبعا


طريقة الاعداد

- لابد من مراعاة ان تستخدم اناء من الستانلس او الصاج او اى مادة فيما عدى التيفال او البيركس

- يغسل الجندوفلى او القواقع جيدا وتحطيها فى الحلة على نار قوية

- وتغطيها بلغطاء المحكم وتتركيها سوف تصدر صوت فرقعة اتركيها ولا تخافى لانها الاصداف هتتفتح كى تخرج الرمل منها اتركيها 5 دقائق

- اشطفى الاصداف بالماء الجارى وانقليها فى طبق اخر

- ضعى اناء على النار وضعى بة زيت زيتون وزبدة ثم ضيفى الثوم والقواقع ثم قليل من الماء وضعى بعد ذلك الجمبرى وهو نظيف ومسلوق فى ماء ولابد من هذة الخطوة للتخلص من زفرة الجمبرى

- ضيفى الكابوريا بعد تكسير ارجلها وضعى مكعبات السمك

- وحلقات الكليمارى او السبيط او السيبيا او الحبار

- ضعى عصير الطماطم وتبليها بلملح والفلفل والكمون

- اتركيهم على النار حتى ينضج السمك والجمبرى وتقدم ساخنة مع الخبز البلدى وسلطة الطحينة او مع الخبز الفرنسى او الصامولىاو الكيزر المحمص والمدهون بخليط من الزبدة والثوم

ويجمل ببعض اوراق الكرفساو الكسبرة او البقدونس

والف هنا وشفا 

شوربه فواكه البحر

شوربة فواكة البحر يمكن تنفيذها باكثر من طريقة 

مقادير شوربة فواكة البحر
الكمية على حسب افراد الاسرة ونصيحة ابداى دائما عند التجربة
باقل كمية ممكنة وعندما تتمكنى من طريقتك فى تنفيذ الطبق
كررى التجربة فى كمية اكبر تناسب عائلتك او ضيوفك

المكونات 

- نص كيلو سمك مقطع لمكعبات وبدون جلد او شوك طبعا

- نص كيلو جمبرى مقشر ومسلوق فى ماء لمدة 10 دقائق واسكبى ماء السلق

- نص كيلو قواقع او جندوفلى او بكلويز حسب الاسم فى بلدك

- كابوريا حبة واحدة او اكثر حسب رغبتك

- كاليمارى او سبيط يقطع حلقات مثل البصل الحلقات

- نصف راس ثوم مفروم ناعم

- نص كيلو طماطم معصورة ومصفاة من القشر والبذور

- زيت زيتون وزبدة

- ملح وفلفل اسود وقليل جدا من الكمون المطحون طبعا


طريقة الاعداد

- لابد من مراعاة ان تستخدم اناء من الستانلس او الصاج او اى مادة فيما عدى التيفال او البيركس

- يغسل الجندوفلى او القواقع جيدا وتحطيها فى الحلة على نار قوية

- وتغطيها بلغطاء المحكم وتتركيها سوف تصدر صوت فرقعة اتركيها ولا تخافى لانها الاصداف هتتفتح كى تخرج الرمل منها اتركيها 5 دقائق

- اشطفى الاصداف بالماء الجارى وانقليها فى طبق اخر

- ضعى اناء على النار وضعى بة زيت زيتون وزبدة ثم ضيفى الثوم والقواقع ثم قليل من الماء وضعى بعد ذلك الجمبرى وهو نظيف ومسلوق فى ماء ولابد من هذة الخطوة للتخلص من زفرة الجمبرى

- ضيفى الكابوريا بعد تكسير ارجلها وضعى مكعبات السمك

- وحلقات الكليمارى او السبيط او السيبيا او الحبار

- ضعى عصير الطماطم وتبليها بلملح والفلفل والكمون

- اتركيهم على النار حتى ينضج السمك والجمبرى وتقدم ساخنة مع الخبز البلدى وسلطة الطحينة او مع الخبز الفرنسى او الصامولىاو الكيزر المحمص والمدهون بخليط من الزبدة والثوم

ويجمل ببعض اوراق الكرفساو الكسبرة او البقدونس

والف هنا وشفا