الدونتس للشيف هشام ماجد



المقادير
******
1 كيلو دقيق نوع جيد
2بيضة
ملعقة خميرة كبيرة
ملعقة سكر
150جرام زبدة سايحة
ملعقة ص من محسن الخبز
1/2 كيلو حليب
فانليا


طريقة العمل
************
يقلب كل ماسبق معا ماعدا الدقيق والمحسن معا ثم يضاف الدقيق مع المحسن وتعجن فى العجان جيدا وتترك لمدة ربع ساعة ثم تفرد على الرخامه وتقطع بقطاعه متوسطة الحجم ثم تقوم بخرمها من المنتصف بقطاعه صغيرة الحجم وتترك فى مكان دافىء حتى تخمر جيدا ثم تقلى فى زيت ساخن وتقلب على الوش التانى بعد السوى ملحوظة يكون الزيت كمية كبيرة فى المقلاة ثم تحشو حسب الرغبة وعلى الوش يرش سكر بودة او مربى او شكولاتة او جناش وبالهناء



الزينه


عباره عن فندام بالنسكافيه معلقه نسكافيه +معلقتين ميه بيدوبيهم مع بعض وتسيحى الفندام على حمام ماء وتضيفى عليهم النسكافيه


ملحوظة الشيف 
***********

لو مافيش محسن خبز قبل ما تعملى العجينه بساعه اعجنى كوب دقيق بالخميره بتاعت المقدار كله وبعد ساعه اعجنى بيها الدونتس ودى اسمها بولش يعنى بتخلى الخميره تشتغل كويس وخلى العجينه بتاعت البولش طريه علشان تدوب داخل المقدار الاساسى 

الدونتس للشيف هشام ماجد



المقادير
******
1 كيلو دقيق نوع جيد
2بيضة
ملعقة خميرة كبيرة
ملعقة سكر
150جرام زبدة سايحة
ملعقة ص من محسن الخبز
1/2 كيلو حليب
فانليا


طريقة العمل
************
يقلب كل ماسبق معا ماعدا الدقيق والمحسن معا ثم يضاف الدقيق مع المحسن وتعجن فى العجان جيدا وتترك لمدة ربع ساعة ثم تفرد على الرخامه وتقطع بقطاعه متوسطة الحجم ثم تقوم بخرمها من المنتصف بقطاعه صغيرة الحجم وتترك فى مكان دافىء حتى تخمر جيدا ثم تقلى فى زيت ساخن وتقلب على الوش التانى بعد السوى ملحوظة يكون الزيت كمية كبيرة فى المقلاة ثم تحشو حسب الرغبة وعلى الوش يرش سكر بودة او مربى او شكولاتة او جناش وبالهناء



الزينه


عباره عن فندام بالنسكافيه معلقه نسكافيه +معلقتين ميه بيدوبيهم مع بعض وتسيحى الفندام على حمام ماء وتضيفى عليهم النسكافيه


ملحوظة الشيف 
***********

لو مافيش محسن خبز قبل ما تعملى العجينه بساعه اعجنى كوب دقيق بالخميره بتاعت المقدار كله وبعد ساعه اعجنى بيها الدونتس ودى اسمها بولش يعنى بتخلى الخميره تشتغل كويس وخلى العجينه بتاعت البولش طريه علشان تدوب داخل المقدار الاساسى