4 بيضات + فانيليا كتييير +
معلقة صغيرة خل ودى بتقضى
على اى ذرة زفارة
...
كوب ونصف سكر
3/4 كوب زيت ذرة
3 كوب دقيق منخول مرتين مع معلقة كبيرة بيكنج بودر
كوب سفن اب
عصير ليمونتين من العادى مش الاضاليا الكبير
على اى ذرة زفارة
...
كوب ونصف سكر
3/4 كوب زيت ذرة
3 كوب دقيق منخول مرتين مع معلقة كبيرة بيكنج بودر
كوب سفن اب
عصير ليمونتين من العادى مش الاضاليا الكبير
الطريقة :
فى المضرب الكهربائى يخفق البيض والفانيليا والخل لمدة خمس دقايق على سرعة عالية
يضاف السكر تدريجيا ونستمر بالخفق كمان خمس دقايق
يضاف الزيت على هيئة خيط رفيع ونستمر بالخفق مانطفيش المضرب خالص لحد مانخلص الكيكة كلها
يضاف الدقيق المنخول مع البيكنج بودر حبة بحبة مع استمرار الخفق برضه وهتلاقى خليط الكيك تقل جدا متخافيش لسه
اخيرا يضاف كوب السفن اب وهتلاقى رغوة وفقاقيع وبعدين عصير الليمون واخفقى شوية لحد مالخليط يتجانس تماما بس مش كتير
نصبها بصينيه مبطه في فرن 170 لمدة ساعه الا ربع
وتزين باي شئ وتنفع للتورتات
منقول